Tips memilih Istri agar memiliki anak sholeh

Ngendikane KH. Maimun Zubair :
“Nek milih bojo iku sing ora patiyo ngerti dunyo, Mergo sepiro anakmu sholeh, iku nurut sepiro sholehahe ibune.
Sohabat Abbas iku nduwe pasutri ora seneng dandan, nganti sohabat Abbas isin nek metu karo bojone. Tapi beliau nduwe anak ngalime poll, rupane Abdulloh bin Abbas.
Sayyidina Husain nduwe pasutri anake rojo rustam (rojo persia). Masio asale putri rojo, sakwise dadi bojone sayyidina Husain wis ora patiyo seneng dunyo. Mulane nduwe putro Ali Zainal Abidin bin Husain, ngalim-ngalime keturunane Kanjeng Nabi.

Poro Kiai-Kiai, ngalim-ngalim koyo ngono, mergo mbah-mbah wedo’e do seneng POSO.

Syekh Yasin Al Fadani (ulama’ asal padang yang tinggal di mekah) iku nduwe pasutri pinter dagang, nduwe putro loro (2). Sing siji dadi ahli bangunan sijine kerjo neng transportasi. Kabeh anake ora ono sing nerusake dakwahe Syekh Yasin.

Neng Al Qur’an نساؤكم حرث لكم Istri iku ladang kanggo suami.

Sepiro apike bibit tapi nek tanahe utowo ladange ora apik, ora bakal ngasilno pari sing apik.
Intine iso nduwe anak ngalim, nek pasutrine ORA PATIYO NGURUSI DUNYO LAN KHIDMAH POLL KARO SUAMINE.

Nek kowe milih pasutri pinter dunyo, kowe sing kudu wani tirakat.

Nek ora wani tirakat, yo lurune pasutri sing ahli dzikir, kowene sing mikir dunyo alias kerjo.”

copas sangking : https://www.facebook.com/groups/ThoriqahSarkubiyah/permalink/1117627678264705/

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *